Služba za promicanje zdravlja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u sklopu Nacionalnog programa Živjeti zdravo, čija je voditeljica prof. dr. sc. Sanja Musić Milanović, pridružuje se Europskom tjednu testiranja (engl. European testing week, ETW) na HIV provođenjem besplatnog i anonimnog testiranja brzim testovima. U sklopu ETW provest ćemo i anonimno, besplatno (bez uputnice) savjetovanje i testiranje mladih koji smatraju da su bili u riziku od zaraze spolno prenosivom infekcijom uzrokovanom mikrobiološkim uzročnicima (klamidija, ureaplazma, mikoplazma, gonoreja i trihomonas).

Svake se godine krajem studenog, ususret 1. prosincu - Svjetskom danu borbe protiv AIDS-a - obilježava Europski tjedan testiranja (engl. European testing week, ETW) na HIV. Tijekom ETW-a, europske zemlje pozivaju se da svojim aktivnostima doprinesu informiranju građana o važnosti testiranja, ranog otkrivanja infekcije HIV-om te pravovremenog liječenja.

Testiranja će se provoditi radnim danima od 23. studenog do 01. prosinca u Zagrebu, u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, na adresi Rockefellerova 12 (prizemlje), od 15 do 19 sati.

 

PLAKAT

SFZG
Objavljeno: 16. 11. 2023. u 09:17
Popis obavijesti