Poštovani,

 

zahvalni Vašem Fakultetu na dosadašnjoj suradnji, sa zadovoljstvom Vam najavljujemo održavanje 19. Festivala jednakih mogućnosti (19. F=M) i obraćamo vam se s molbom da studente potaknete/stimulirate na volonterski rad u organizacijskom timu jedinstvene manifestacije urbane kulture čiji program izvode osobe s invaliditetom.

 

U tu svrhu Vam dostavljamo stilizirani poziv na 19. F=M i molimo da ga stavite na mrežnu stranicu vašeg Fakulteta.

 

Naime, Društvo tjelesnih invalida već devetnaest godina organizira javnu manifestaciju pod nazivom Festival jednakih mogućnosti (F=M). Festival predstavlja osobe s invaliditetom koje s drugim umjetnicima nastupaju u glazbeno-scenskom i likovnom programu, te u edukacijsko-rekreacijskim i sportskim igrama. Svrha je festivala predstavljanje stvaralačkih mogućnosti izvođača programa, šireći poruku da i osobe s invaliditetom trebaju uživati ista prava i obveze poput drugih građana. Na trodnevnom uličnom festivalu nastupa preko 900 izvođača iz zemlje i inozemstva, od kojih oko 600 osoba s invaliditetom.

 

Ovogodišnji Festival će se održati 25.-27. svibnja 2021. na Jelačićevom trgu u Zagrebu. Edukacija i priprema volontera za rad planira se za 12. i 19. svibnja od 15 do 20 h na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu (FER), Unska 3, dvorana B4.

 

Organizaciju Festivala pomaže dvadesetak stručnjaka i oko 180 ciljanih volontera - studenata sa petnaest zagrebačkih fakulteta. Radu s volonterima posvećuje se posebna pažnja zbog uloga u budućnost i maksimalnog ostvarivanja projektnih ciljeva. U 10 sati pripreme i 36 sati rada na Festivalu, volonteri se educiraju o invaliditetu i volonterstvu, osposobljavaju se za specijalnu komunikaciju i pomoć osobama svih vrsta oštećenja, te stječu dragocjena iskustva o timskom radu i organiziranju javnih manifestacija većih razmjera. Organizator volontiranja izdavat će propisane potvrde (knjižice) kao trajni dokaz o dobrovoljnom radu za opće dobro.

 

Napominjemo da će Festival biti održan u skladu sa svim epidemiološkim mjerama.

 

Nadamo se da ćete prepoznati vrijednost festivalske ideje i pridonijeti uspješnom održavanju ove manifestacije.

 

Lijepi pozdrav,

Milan Ožegović, predsjednik

Poziv fakultetima na suradnju

Poziv volonterima

 

Dario Đurasović
Objavljeno: 14. 4. 2021. u 08:55
Popis obavijesti