Obavijesti

Turnitin upute za Trajno brisanje radova (Deletion Request) koje su namijenjene nastavnicima dostupne su na linku: https://www.youtube.com/watch?v=CNs9eJgzjmg  te na web stranici: https://wiki.srce.hr/x/cwVFBw  pod animacije za Turnitin.

 

SFZG
Objavljeno: 26. 10. 2023. u 11:01

Obavještavamo Vas da je došlo do promjene prilikom provjere rada koja se može izvršiti umjesto studenta u okviru Turnitin kolegija.

Sada više nije moguće ručno upisati samo ime i prezime studenta, već je potrebno da student bude prethodno upisan u navedeni kolegij, nakon čega ga je moguće označiti iz padajućeg izbornika prilikom provjere.

Kako se prijava preko Srce licencije vrši pomoći AAI@EduHr elektroničkih identiteta, preporuka je da, ukoliko nastavnici koriste ovakav način rada, studenti prethodno samostalno izvrše upis u kolegij.

Samostalni upis u kolegij se vrši na način da nastavnik sa studentima podijeli Class/section ID i Enrollment key, a detaljnije upute za samostalni upis studenata se nalaze na ovoj poveznici.

 

Molimo da nastavnici ne vrše ručni upis studenata u kolegije upisivanjem podataka i e-mail adrese, kako je prijava unutar licencije planirana korištenjem AAI@EduHr elektroničkih identiteta.

SFZG
Objavljeno: 27. 9. 2023. u 13:07

Turnitin® je online software za otkrivanje sličnosti s prethodno objavljenim sadržajem i alat za otkrivanje plagijata kojeg mogu koristiti nastavnici i studenti. Ova usluga omogućuje provjeru radova s nekoliko baza podataka pomoću posebnog algoritma. Program skenira vlastite baze podataka, a također ima ugovore o licenciranju s velikim akademskim bazama podataka. Baza podataka sadržava i sadržaj s javno dostupnog Interneta, a program koristi i web-pretraživač za kontinuirano dodavanje sadržaja u Turnitin®-ovu arhivu. Također, Turnitin® sadrži i komercijalne i / ili zaštićene stranice iz knjiga, novina i časopisa. 

Software za otkrivanje sličnosti funkcionira po principu postotka ili stupnja sličnosti. Postotak ili stupanj sličnosti ne pokazuje je li analizirani dokument plagijat već predstavlja alat pomoću kojeg se isti može ustanoviti.  

Software se može koristiti i u formativnoj procjeni studentskih radova, kako bi ih se osvijestilo da izbjegavaju plagiranje, ali im i omogućilo da poboljšaju pisanje znanstvenih ili stručnih radova.  

Od studenata se može zatražiti da predaju svoj rad u software Turnitin® kao uvjet pohađanja određenog tečaja ili nastave. Predani eseji i radovi biti će pohranjeni u bazi podataka, koja će služiti za provjeru plagiranja u budućnosti i spriječiti studenta da prepiše dio ili cijeli rad od drugog studenta.  

Više informacija o Turnitin-u i upute za rad za studente i nastavnike pronađite na poveznici: https://www.srce.unizg.hr/spa/upute-i-animacije  i https://www.srce.unizg.hr/spa (snimka webinara o korištenju programa). 

 

Molim Vas da zahtjev za ulazak u mrežni sustav Turnitin pošaljete na salaric@sfzg.hr sa sljedećim podatcima: Ime i prezime, Zavod/Katedra, predmet/i na kojima ste voditelj/ica. 


Repozitorij

Repozitorij je prazan