Izbornik predmeta

Repozitorij

Repozitorij je prazan

Zanemarivanje i zlostavljanje djece

Šifra: 71362
ECTS: 1.5
Nositelji: prof. dr. sc. Ivana Čuković Bagić
Prijava ispita: Studomat
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 15
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Zanemarivanje i zlostavljanje djece izborni je predmet koji studenti slušaju u ljetnom semestru kroz 15 sati nastave u obliku predavanja.
Glavni cilj ovog predmeta jest obrazovati studente dentalne medicine o sve aktualnijoj problematici zlostavljanja djece koja je prisutna ne samo u svijetu, već i u našoj zemlji.
Sadržaj ovog predmeta obuhvaća predstavljanje općih saznanja o zlostavljanju i zanemarivanju djece, specifičnostima u njihovom prepoznavanju, pravne aspekte zaštite s posebnim osvrtom na ulogu i odgovornost medicinskih profesija, kao i detaljan opis dentalnom zanemarivanja koje je ujedno i vrsta medicinskog zlostavljanja koju bi svaki doktor dentalne medicine morao naučiti prepoznati. Prema želji prošlogodišnje vrlo aktivne grupe studenata koji su upisali ovaj predmet, u ovoj akademskoj godini predviđa se (ako bude zainteresiranih) posjeta Poliklinici za zaštitu djece grada Zagreba i Hrabrom telefonu.
Ishodi učenja:
Literatura:
  1. , OBVEZNA LITERATURA:
    Harris J, Sidebotham P, Welbury R. Child protection and the dental team. An introduction to safeguarding children in dental practice, , , .
9. semestar
Izborni predmeti za 5. godinu - Redovni studij - Dentalna medicina

10. semestar Ne predaje se
Izborni predmeti za 5. godinu - Redovni studij - Dentalna medicina
Termini konzultacija:

Izvedbeni plan predmeta dostupan je OVDJE. (Za pristup je potrebno prijaviti se pomoću AAI. Ovisno o pretraživaču, dokument se otvara u novom prozoru ili pohranjuje na računalo.)

Marin Vodanović
Objavljeno: 24. 10. 2021. u 21:27
Uređeno: 19. 9. 2023. u 20:45
Popis obavijesti