Izbornik predmeta

Repozitorij

Repozitorij je prazan

Uvod u znanstveni rad I

Šifra: 71360
ECTS: 1.5
Nositelji: prof. dr. sc. Ivica Anić
Izvođači: prof. dr. sc. Ivica Anić - Seminar
izv. prof. dr. sc. Ivona Bago - Seminar

izv. prof. dr. sc. Ivona Bago - Predavanja
Prijava ispita: Studomat
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 5
Seminar 10
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Program kolegija "Uvod u znanstveni rad" daje temeljne spoznaje o načinu i svrsi izrade znanstvenog rada te njegovu javnu prezentaciju i objavu u znanstvenim publikacijama. Predavanja pružaju studentima temeljna i nova saznanja iz područja znanosti te temeljna saznanja o tome kako i zašto izraditi znanstveni rad. Znanstveni rad mora biti istinit, kratak i jasan te mora precizno odrediti i objasniti dobivene rezultate. Rezultati znanstvenog rada moraju se kritički usporediti sa sličnim i/ili istovjetnim te oprečnim rezultatima koje su objavili drugi autori. Zadaci seminara su pripremiti studente za osmišljavanje teme i svrhe rada, snalaženje u znanstvenoj literaturi te napisati i znanstveno obrazložiti pojedina poglavlja znanstvenog rada. Studenti rade u grupama i rade sa zamišljenim (ili stvarnim ako je u izradi neki samostalni rad) parametrima. Na vježbama studenti dobivaju stvarnu temu i podatke iz već objavljenih radova te nakon što obrade podatke, studenti temeljem dobivenih rezultata pišu rad koji odgovara znanstvenom radu, koji na kraju uspoređuju s originalnim radom. Završni ispit obuhvaća teorijsko znanje o znanstvenom radu te pojedinačna prezentacija rada koji su napisali na vježbama. Ispit je usmeni i pismeni (pismeni dio rada predstavlja materijal koji studenti obrade i napišu tijekom seminara i vježbi).
Ishodi učenja:
Literatura:
  1. , Vlatko Silobrčić. Kako sastaviti, objaviti i ocijeniti znanstveno djelo. Medicinska naklada - Zagreb ISBN 953-176-219-8, , , .
  2. , Edward J Huth. How to write and publish papers in the medical science. Second edition, Williams&Wilkins, 1990, ISBN 0-683-04272-6, , , .
7. semestar Ne predaje se
Izborni predmeti za 4. godinu - Redovni studij - Dentalna medicina

8. semestar
Izborni predmeti za 4. godinu - Redovni studij - Dentalna medicina
Termini konzultacija:

Obavijesti

Izvedbeni plan predmeta dostupan je OVDJE. (Za pristup je potrebno prijaviti se pomoću AAI. Ovisno o pretraživaču, dokument se otvara u novom prozoru ili pohranjuje na računalo.)

Marin Vodanović
Objavljeno: 22. 10. 2021. u 15:54
Uređeno: 19. 9. 2023. u 20:20