Onkologija i radioterapija

Repozitorij

Repozitorij je prazan

Onkologija i radioterapija

Šifra: 176038
ECTS: 2.0
Nositelji: prof. dr. sc. Ana Fröbe
Izvođači: doc. dr. sc. Marin Prpić - Predavanja

prof. dr. sc. Ana Fröbe - Kliničke vježbe
doc. dr. sc. Marin Prpić - Kliničke vježbe
Prijava ispita: Studomat
Opterećenje:

1. komponenta

Vrsta nastaveUkupno
Predavanja 15
Kliničke vježbe 15
* Opterećenje je izraženo u školskim satima (1 školski sat = 45 minuta)
Opis predmeta:
Nastava iz onkologije za studente stomatologije održava se na četvrtoj godini (VII semestar) studija Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Od studenata se zahtijeva osnovno znanje iz interne medicine, patologije i radiologije.
Tijekom nastave posebno težište je stavljeno na epidemiologiju, prevenciju, dijagnostiku u ranom stadiju bolesti, modalitete liječenja, palijativnu skrb, psihološke aspekte liječenja zloćudnih bolesti, praktične vještine i dijagnostičke postupke sa svrhom stjecanja temeljnih znanja onkologije.
Didaktički dio nastave iz onkologije sastoji se od teorijskih predavanja iz pojedinih poglavlja onkološke znanosti, dok se praktični dio nastave provodi prikazom bolesnika te izravnim upoznavanjem studenata s prostorima i opremom suvremenog onkološkog centra.
Ishodi učenja:
Literatura:
  1. Onkologija za studente dentalne medicine, UDŽBENIK: Onkologija za studente dentalne medicine, Kusić, Bolanča, Fröbe, Medicinska naklada 2013., Zvonko Kusić, Ante Bolanča, Ana Fröbe, Medicinska naklada, 2013.
7. semestar
Obavezni predmet - Redovni studij - Dentalna medicina
Termini konzultacija:

Izvedbeni plan predmeta dostupan je OVDJE. (Za pristup je potrebno prijaviti se pomoću AAI. Ovisno o pretraživaču, dokument se otvara u novom prozoru ili pohranjuje na računalo.)

Marin Vodanović
Objavljeno: 22. 10. 2021. u 15:26
Uređeno: 19. 9. 2023. u 20:10
Popis obavijesti