» Naslovnica / Portfolio djelatnika / Dragana Gabrić Pandurić

O djelatniku

izv. prof. dr. sc. Dragana Gabrić
Zvanje:izvanredni profesor
Lokacija: A-3-10
Telefon:+38514802138
Telefon kućni:210
E-mail: E-mail
Zavod/služba: Zavod za oralnu kirurgiju
Godina diplomiranja:2004.
Godina doktoriranja:2010.

Nastava

integrirani prijediplomski i diplomski

specijalistički

Životopis

Doc.dr.sc. Dragana Gabrić Pandurić, dr.med.dent.,specijalist oralni kirurg, viši znanstveni suradnik u Zavodu za oralnu kirurgiju Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Rođena je 1981. godine u Splitu. Diplomirala je 2004. na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu u području oralne kirurgije. Pripravnički staž obavila je na Klinici za stomatologiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb. Nagrađena je Dekanovom nagradom za uspjeh među najboljim studentima u dodiplomskom studiju 2005. te Dekanovom nagradom za rad u uredništvu časopisa „Sonda“ 2005. Od 2006. godine radi u Zavodu za oralnu kirurgiju Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Završila je  specijalistički staž iz oralne kirurgije na Klinici za stomatologiju KBC-a Zagreb te 2010. Položila specijalistički ispit 2011. Po završetku poslijediplomskog doktorskog studija stomatologije, 2010. obranila je disertaciju pod naslovom „Fizikalna i ultrastrukturna usporedba utjecaja lasera i kirurškog svrdla na koštano tkivo“. Uže područje interesa su joj dentalna implantologija, minimalno invazivne kirurške tehnike, primjena trombocitima obogaćenog fibrina u augmentaciji koštanih defekata te laserska mekotkivna i koštana kirurgija. Sudjeluje u obavljanju poslijediplomske nastave i tečajeva trajne edukacije doktora dentalne medicine. Objavila je više znanstvenih, stručnih i preglednih radova iz područja dentalne medicine i medicinske genetike u domaćim i stranim časopisima. Autorica je poglavlja u knjizi „Sindrom Down“ te pozvanih poglavlja u knjigama „Implant dentistry - the most promising discipline of dentistry“ i "A textbook of advanced oral and maxillofacial surgery". Aktivno je sudjelovala na više stranih i domaćih znanstvenih i stručnih skupova. Pozvana predavanja održala je na više međunarodnih skupova i sveučilišta (Kina, Hong Kong, Njemačka, Francuska, Španjolska, Mađarska, Ukrajina, Slovenija, Srbija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora, Bugarska) te pozvano predavanje na 13. Svjetskom kongresu laserske dentalne medicine, WFLD2012. Članica je Hrvatske stomatološke komore, Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatskog društva za oralnu kirurgiju (Upravni odbor), Hrvatskog društva za dentalnu implantologiju (Upravni odbor), Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatskog društva za maksilofacijalnu, plastičnu i rekonstrukcijsku kirurgiju glave i vrata, Hrvatskog društva za minimalno intervencijsku dentalnu medicinu (Osnivački i Upravni odbor) i Laser and Health Academy. Članica je uredništva časopica Journal of Lasers, Optics and Photonics. Recenzentica je u časopisima Journal of Periodontology, Journal of Cranio-Maxillary Diseases, Acta Stomatologica Croatica, Microscopy and Microanalysis, Journal of Lasers, Optics and Photonics.

Objavljeni radovi u Hrvatskoj znanstvenoj bibliografiji (CROSBI)
Napomena: Ove radove održava Knjižnica Instituta Ruđer Bošković koja vodi projekt Hrvatske znanstvene bibliografije CROSBI. Ovim linkom možete vidjeti sve podatke o radovima koje su autori unijeli u bazu podataka.

Za sve izmjene možete se obratiti na help@bib.irb.hr, a na istu adresu možete uputiti i sva vaša pitanja i sugestije vezana uz CROSBI.