OBILJEŽAVANJE SVJETSKOG DANA ORALNOG ZDRAVLJA – HRVATSKA 2018.    

Svjetski dan oralnog zdravlja (WOHD) obilježava se svake godine 20. ožujka. Na globalnoj razini organizira ga Svjetska stomatološka federacija (FDI), a prema broju uključenih zemalja i pojedinaca, zasigurno je najveća kampanja koja promiče svjesnost o oralnom zdravlju i važnost prevencije bolesti usne šupljine.

Tijekom Svjetskog dana oralnog zdravlja nastoje se proširiti vrijedne poruke o pravilnoj oralnoj higijeni djece i odraslih te se ukazuje na važnost dobrog oralnog zdravlja koje izravno utječe na zdravlje cijelog organizma.

Svake se godine WOHD usredotočuje na određenu temu i tako nastoji doprijeti do svakog pojedinca u populaciji kao i do stručnjaka za oralnu zdravstvenu skrb i donositelja odluka, koji svi imaju jako važnu ulogu u umanjivanju problema koje mogu izazvati bolesti usne šupljine.

Ove je godine globalni slogan proslave dana oralnog zdravlja „Kažite ahh, mislite usta, mislite zdravlje“ kojim se bezuvjetno promovira cjelokupno zdravlje čovjeka koje je nemoguće ostvariti bez dobrog zdravlja usne šupljine.

Ovaj dan će se i ove godine obilježiti stručnim skupom u suorganiziciji Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Škole narodnog zdravlja „Andrija Štampar“ i Hrvatskog stomatološkog društva Hrvatskog liječničkog zbora, koji će biti održan u Zagrebu, u prostorijama škole narodnog zdravlja „Andrija Štampar, 20.03.2018. godine s početkom u 10.00 sati. Tom prilikom svečanost će svojim prisustvom uveličati mnogi ugledni gosti, a svoj dolazak najavili su i ministar zdravstva prof. dr. sc. Milan Kujundžić i Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras. Stručni dio sastanka činit će predavanja iz područja prevencije bolesti usne šupljine koja će održati profesori Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom predavanja svoj će rad predstaviti i studenti Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagreb, koji svojim volonterskim radom kroz različite studentske udruge i projekte promiču vrijedne ideje o važnosti i mogućnostima očuvanja zdravlja usne šupljine.

Flayer

Dario Đurasović
Objavljeno: 19. 3. 2018. u 12:42
Popis obavijesti