L'Oreal ADRIA i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture raspisali su jedanaesti po redu natječaj za Nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“. Pojedinačnim stipendijama u vrijednosti od 5.000  nagradit će se četiri najbolje hrvatske znanstvenice iz područja prirodnih znanosti, uključujući i interdisciplinarna područja, za njihov doprinos u znanstvenim spoznajama na nacionalnoj i svjetskoj razini. Cilj ovog jedanaest godina dugog nacionalnog programa stipendiranja jest dodatno motivirati, inspirirati i podržati žene znanstvenice u njihovoj daljnjoj znanstvenoj karijeri.

 

Prema pravilniku natječaja kandidatkinje za nacionalnu stipendiju „Za žene u znanosti“ ne mogu biti starije od 35 godina na dan zatvaranja raspisanog natječaja te se ne mogu prijaviti dvije godine zaredom, a moraju biti hrvatske državljanke sa stalnim prebivalištem u Republici Hrvatskoj i imati preporuku mentora. Također, jedan od uvjeta za sudjelovanje u natječaju je da svoj istraživački rad moraju obavljati u znanstvenim institucijama Republike Hrvatske te biti u završnoj fazi izrade doktorske disertacije.

 

O dobitnicama stipendija među prijavljenim kandidatkinjama odlučuje Izborno povjerenstvo sastavljeno od vodećih hrvatskih znanstvenika na čelu s akademikom Zvonkom Kusićem, predsjednikom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti te predsjednikom Izbornog povjerenstva „Za žene u znanosti“. Cijenjeni dugogodišnji članovi Izbornog povjerenstva ovog programa stipendiranja dugog više od jednog desetljeća su, uz akademika Kusića, i akademici Vida Demarin, Sibila Jelaska, Krešimir Nemec i Vladimir Paar te prof. dr. sc. Ivan Vicković, dr. sc. Katica Biljaković i prof. dr. sc. Helena Jasna Mencer.

 

Prijave za ovu prestižnu stipendiju otvorene su 5. prosinca 2016. godine.

Svi detalji natječaja dostupni su na službenim stranicama Ministarstva kulture: http://www.min-kulture.hr/default.aspx?id=17105, a sve informacije možete pronaći u brošuri i plakatu

 

Brošura

Plakat

Dario Đurasović
Objavljeno: 17. 1. 2017. u 09:36
Popis obavijesti