STOMATOLOŠKI FAKULTET SVEUČILIŠTA U ZAGREBU I

Klinika za kirurgiju lica, čeljusti i usta

UGOSTITI ĆE EUROPSKE STRUČNJAKE KOJI SE BAVE RASCJEPIMA NEPCA I USANA, 25. i 26. siječnja 2018.

 

COST akcije (European Cooperation in Science and Technology) sponzorirani su projekti Europske Unije, namijenjeni znanstvenim istraživanjima i razvoju novih tehnologija te omogućavaju znanstvenicima iz raznih područja znanosti suradnju i interdisciplinarna istraživanja.

U okviru COST akcije u Zagrebu započinje novi projekt "European Cleft and Craniofacial Initiative for Equality in Care". U projektu sudjeluju predstavnici 22 europske zemlje, stručnjaci koji se bave liječenjem osoba s rascjepom usne i nepca. Na sastanku će se izmijeniti iskustva iz područja maksilofacijalne kirurgije, ortodoncije, logopedske terapije i psihološkog pristupa u liječenju a rezultati će sigurno pridonijeti boljoj skrbi za pacijente kao i jačanju multidisciplinarnosti na ovom području. Klinika za kirurgiju lica, čeljusti i usta ima dugu tradiciju u liječenju ove problematike te svojim dugogodišnjim iskustvom može pridonijeti kreiranju novih smjernica u liječenju malformacija lica.

Sastanak radne grupe održat će se 25. i 26. siječnja u prostorima Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Gundulićeva 3. Dan ranije, 24. siječnja u prostorima Stomatološkog fakulteta, Gundulićeva 3, voditelj projekta dr sc Martin Persson s Kristianstad University iz Švedske, održat će predavanje "Psychosocial aspect of appearance" namijenjeno svim zainteresiranima koji se bave problematikom liječenja rascjepa. Domaćini ovog važnog međunarodnog skupa su prof.dr.sc. Hrvoje Brkić, dekan, prof.dr.sc. Predrag Knežević i doc.dr.sc.Katarina Pavičić.

 

Kontakt: pknezev@kbd.hr  dekant@sfzg.hr

Dario Đurasović
Objavljeno: 24. 1. 2018. u 08:18
Popis obavijesti